Recept
« Terug naar recepten
Varkensmedallions met vanille-portsaus
PT45M
Varkensmedallions met vanille-portsaus
Een heerlijk varkensmedallions met vanille-portsaus recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
10 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kookclub
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Varkensmedallions met vanille-portsaus te bereiden
Doe de rode port, kalfsfond en opengesneden vanillestokje in een pan en kook dit in tot ca 1/5.
Haal de vanille stokjes eruit.
Monteer met boter en breng op smaak met peper en zout.
(Indien nodig extra binden met allesbinder).
Schil de knolselderij en snij in blokjes.
Kook in bodempje water met wat zout gaar en laat daarna goed uitlekken.
Stamp de selderij fijn en voeg wat boter en de room toe totdat er een gladde puree ontstaat.
Breng op smaak met wat zout en nootmuskaat.
Kook de schoongemaakte en op maat gesneden harico verts beetgaar in water met wat zout.
Maak er met behulp van ontbijtspek bundeltjes van.
Smoor ze kort voor het opdienen in een beetje boter en kruid licht met peper.
Kruid de medaillons met peper en zout en bak ze kort voor het uitserveren mooi gaar.
Haal de vanille stokjes eruit.
Monteer met boter en breng op smaak met peper en zout.
(Indien nodig extra binden met allesbinder).
Schil de knolselderij en snij in blokjes.
Kook in bodempje water met wat zout gaar en laat daarna goed uitlekken.
Stamp de selderij fijn en voeg wat boter en de room toe totdat er een gladde puree ontstaat.
Breng op smaak met wat zout en nootmuskaat.
Kook de schoongemaakte en op maat gesneden harico verts beetgaar in water met wat zout.
Maak er met behulp van ontbijtspek bundeltjes van.
Smoor ze kort voor het opdienen in een beetje boter en kruid licht met peper.
Kruid de medaillons met peper en zout en bak ze kort voor het uitserveren mooi gaar.