Recept
« Terug naar recepten
Varkensoester met venkel
PT45M
Varkensoester met venkel
Een heerlijk varkensoester met venkel recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jeannine Van Immerseel
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Jeannine Van Immerseel
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Varkensoester met venkel te bereiden
Verhit 1 el. olie, laat hierin de gesnipperde sjalot even aanbakken, voeg de in blokjes gesneden venkel toe en laat al roerende stoven. Voeg sinaasappelsap, kalf - of rundfond en 0,5 dl. rode wijn toe, kruid met peper, zout en geplette koriander. Laat 20 minuten onder deksel sudderen.
Kruid het vlees met peper en zout, bak het in boter, wanneer het vlees een beetje kleur heeft langs beide kanten besprenkel het met de resterende wijn, laat verder garen naar smaak. Voeg het braadvet bij de groenten, bind eventueel met sausbinder. Dien het vlees op samen met de groenten en gestoomde aardappelen.
Kruid het vlees met peper en zout, bak het in boter, wanneer het vlees een beetje kleur heeft langs beide kanten besprenkel het met de resterende wijn, laat verder garen naar smaak. Voeg het braadvet bij de groenten, bind eventueel met sausbinder. Dien het vlees op samen met de groenten en gestoomde aardappelen.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Lekkerbekske zegt:
Thanks Jeannine
derbyke zegt: