KookJij

Varkensoester met venkel

Een heerlijk varkensoester met venkel recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Jeannine Van Immerseel
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Varkensoester met venkel te bereiden

Verhit 1 el. olie, laat hierin de gesnipperde sjalot even aanbakken, voeg de in blokjes gesneden venkel toe en laat al roerende stoven. Voeg sinaasappelsap, kalf - of rundfond en 0,5 dl. rode wijn toe, kruid met peper, zout en geplette koriander. Laat 20 minuten onder deksel sudderen.
Kruid het vlees met peper en zout, bak het in boter, wanneer het vlees een beetje kleur heeft langs beide kanten besprenkel het met de resterende wijn, laat verder garen naar smaak. Voeg het braadvet bij de groenten, bind eventueel met sausbinder. Dien het vlees op samen met de groenten en gestoomde aardappelen.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

derbyke

derbyke zegt:
josephke1, ik zou niet durven zeggen verknoeien, je kan heerlijke gerechten bereiden met sinaasappel. Zoals in dit gerecht staat beschreven, voor mij een 10 waard. Groetjes :);):p
Lekkerbekske

Lekkerbekske zegt:
Meestal eet ik sinaasappel bij Chinese gerechten, maar dit wil ik toch proberen, want de eerste keer, dat ik kippenballetjes at in sinaasappelgelei vond ik het outlandish, maar toen ik het proefde, vond ik het erg lekker en hier zou ik wel eens eenzelfde verrassing kunnen krijgen.
Thanks Jeannine
tommeke

tommeke zegt:
Over smaken en kleuren valt niet te redetwisten.
Groetjes.
josephke1

josephke1 zegt:
Ik versta niet dat mensen hun recept verknoeien met sinaasappel.