Recept
« Terug naar recepten
Varkensragout met tomaat, knoflook en oesterzwamme
PT45M
Varkensragout met tomaat, knoflook en oesterzwamme
Een heerlijk varkensragout met tomaat, knoflook en oesterzwamme recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
8 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
eigen kookclub
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Varkensragout met tomaat, knoflook en oesterzwamme te bereiden
Smelt de boter en bak het varkenspoulet bruin aan. Voeg dan de fijn gesneden uien toe en bak deze eveneens enkele minuten aan. Dan de tomatenpuree toevoegen met de fijn gesneden knoflook en afblussen met de bouillon. De tijm erbij doen en de poulet aan de kook laten komen. Het vlees net zolang laten koken tot het bijna gaar is (de gaartijd is afhankelijk van de snijdikte van het poulet). Mocht er teveel vocht verdampen, dan een beetje bouillon erbij gieten. Dan de tomatenblokjes met de oesterzwammen erbij doen en de poulet nog 10 minuten laten smoren. Vlak voor het serveren het poulet, met maizena op gewenste dikte afbinden. Met peper en zout het poulet op smaak brengen.
Serveer bij dit gerecht rijst
Serveer bij dit gerecht rijst