Recept
« Terug naar recepten
Varkensragoutjes met peultjes
PT55M
Varkensragoutjes met peultjes
Een heerlijk varkensragoutjes met peultjes recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
55 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Varkensragoutjes met peultjes te bereiden
Maak de ui,de prei en de worteltjes schoon en snijd ze grof.Breng ze met het poelet,71/2 dl water,het laurierblad,de peperkorrels,de kruidnagel en zout aan de kook.Schep het schuim eraf en sudder het vlees in 45 min gaar.Neem het uit de pan en snij het in stukjes.Zeef de bouillon en meet 5 dl af.Kook de peultjes 5 min.Fruit het sjalotje in de boter.Bak de kerrie even mee.Laat de bloem even mee pruttelen.Voeg de bouillon in scheutjes toe en breng het steeds aan de kook.Voeg de slagroom en het vlees toe en breng alles aan de kook.Schep de peultjes en de bosuitjes erdoor en neem de pan van het vuur.Roer de eidooier,zout en peper erdoor.Verdeel de ragout over 4 schaaltjes.Bestrijk de randen van de schaaltjes met losgeklopt eiwit.Snijd 4 cirkels van 10 cm uit het bladerdeeg en bekleed de bakjes hiermee.Dek ze af met een rondje bladerdeeg met daarop het initiaal van uw gast.Bestrijk het deeg met eiwit,strooi er zout op en prik er wat gaatjes in.Plaats de bakjes 15 min in een voorverwarmde oven van 200 graden
djmagich zegt: