Recept
« Terug naar recepten
Varkensreepjes met prei en champignons
PT45M
Varkensreepjes met prei en champignons
Een heerlijk varkensreepjes met prei en champignons recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Hans Janssen
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
2/3 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
- > Hoofdgerechten - Wokken
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Varkensreepjes met prei en champignons te bereiden
Het vlees onder de koude kraan afspoelen, droogdeppen met keukenpapier en in reepjes snijden. Bestrooien met peper en licht met bloem bestuiven. De prei schoonmaken en in ringen snijden. De champignons met een vochtige doek schoonvegen en in dunne plakjes snijden. De olie in een grote koekenpan verhitten. De vleesreepjes eraan toevoegen en even op een hoog vuur bakken. De preiringen en champignonplakjes toevoegen en al roerend in 3 minuten meebakken. Het knoflook teentje pellen en boven de pan uitpersen. De bouillon en de sojasaus erbij schenken en het vlees op een laag vuur ongeveer 15 minuten zachtjes laten sudderen. Met zout, peper, kerrie pikant op smaak brengen.