KookJij

Varkensribstuk met bruinbiersaus

Een heerlijk varkensribstuk met bruinbiersaus recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Varkensribstuk met bruinbiersaus te bereiden

Vul een ovenvaste schaal met het bier, de mosterd, de prei de wortel, de knoflookteentjes, de kruidnagel, de laurier en 8 dl water. Verwarm de oven met de gevulde ovenschaal erin voor op 250 graden tot het water kookt. Bestrooi het varkensribstuk met peper en plaats op een rooster boven de schaal met kokende inhoud. Temper de oven tot 170 graden. Laat het vlees in 60 minuten gaar worden. Laat het 10 minuten verpakt in aluminiumfolie rusten buiten de oven. Verwijder de kruidnagel en het laurierblad. Laat het stoomvocht op een hoog vuur inkoken tot de helft. Pureer de biersaus. Roer er wat koude klontjes boter door en evt. wat allesbinder. Snijd het vlees in karbonaadjes.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst