Recept
« Terug naar recepten
Varkensribstuk met bruinbiersaus
PT30M
Varkensribstuk met bruinbiersaus
Een heerlijk varkensribstuk met bruinbiersaus recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Varkensribstuk met bruinbiersaus te bereiden
Vul een ovenvaste schaal met het bier, de mosterd, de prei de wortel, de knoflookteentjes, de kruidnagel, de laurier en 8 dl water. Verwarm de oven met de gevulde ovenschaal erin voor op 250 graden tot het water kookt. Bestrooi het varkensribstuk met peper en plaats op een rooster boven de schaal met kokende inhoud. Temper de oven tot 170 graden. Laat het vlees in 60 minuten gaar worden. Laat het 10 minuten verpakt in aluminiumfolie rusten buiten de oven. Verwijder de kruidnagel en het laurierblad. Laat het stoomvocht op een hoog vuur inkoken tot de helft. Pureer de biersaus. Roer er wat koude klontjes boter door en evt. wat allesbinder. Snijd het vlees in karbonaadjes.