Recept
« Terug naar recepten
Varkensrollade Chimaypuree
PT40M
Varkensrollade Chimaypuree
Een heerlijk varkensrollade chimaypuree recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Kaassrecepten
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Varkensrollade Chimaypuree te bereiden
Puree: schil de aardappelen en snij ze in stukken, was ze en kook ze gaar. Giet af en stamp ze fijn met de stamper. Meng er de eierdooiers onder, samen met de melk, de Rode Chimay en de boter. Werk af met de Chimay à la bière kaas. Breng op smaak met peper en zout en muskaatnoot.
Ontvet het varkenshaasje en versnij "en enveloppe".
Beleg met de salie, de zongedroogde tomatenpasta en de Chimay à la bière kaas.
Draai in rollade samen met de gedroogde ham.
Draai in plasticfolie en gaar af in de stoomoven.
Laat afkoelen en versnijd in schijfjes. Grill in de oven of onder de salamander.
Voor de saus: stoof de sjalotten in de olijfolie met de in stukjes gesneden salie. Voeg er de in blokjes gesneden tomaten bij samen met de Rode Chimay en de ketchup. Laat inkoken.
Ontvet het varkenshaasje en versnij "en enveloppe".
Beleg met de salie, de zongedroogde tomatenpasta en de Chimay à la bière kaas.
Draai in rollade samen met de gedroogde ham.
Draai in plasticfolie en gaar af in de stoomoven.
Laat afkoelen en versnijd in schijfjes. Grill in de oven of onder de salamander.
Voor de saus: stoof de sjalotten in de olijfolie met de in stukjes gesneden salie. Voeg er de in blokjes gesneden tomaten bij samen met de Rode Chimay en de ketchup. Laat inkoken.
derbyke zegt: