Recept
« Terug naar recepten
Varkensrollade met noten-vruchtensaus
PT105M
Varkensrollade met noten-vruchtensaus
Een heerlijk varkensrollade met noten-vruchtensaus recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Tania Heeren
Bereidingstijd:
105 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Vlees
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Eigen recept
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Varkensrollade met noten-vruchtensaus te bereiden
De oven voorverwarmen op 150°C. Het fruit wassen, ontpitten en in stukken snijden.
Rollade in een ovenschaal leggen en met boter of olie besmeren. Om de rollade heen het fruit leggen en ongeveer 50 cc water toevoegen. Voor 75-80 minuten in de oven laten staan en 2 of 3 keer het vlees in de schaal omdraaien. Na de oventijd het vlees in aluminiumfolie verpakken en (gedeeltelijk) laten afkoelen. Het fruit samen met het vleesvocht in een blender vermalen tot een egale saus. Naar smaak de honing toevoegen. De hoeveelheid is een beetje afhankelijk van de zuurtegraad van het fruit. Met peper en zout op gewenste smaak brengen en dan de gemalen pecannoten toevoegen.
Rollade in een ovenschaal leggen en met boter of olie besmeren. Om de rollade heen het fruit leggen en ongeveer 50 cc water toevoegen. Voor 75-80 minuten in de oven laten staan en 2 of 3 keer het vlees in de schaal omdraaien. Na de oventijd het vlees in aluminiumfolie verpakken en (gedeeltelijk) laten afkoelen. Het fruit samen met het vleesvocht in een blender vermalen tot een egale saus. Naar smaak de honing toevoegen. De hoeveelheid is een beetje afhankelijk van de zuurtegraad van het fruit. Met peper en zout op gewenste smaak brengen en dan de gemalen pecannoten toevoegen.
Lieve zegt: