Recept
« Terug naar recepten
Varkensschnitzel met tonijnmayonaise
PT25M
Varkensschnitzel met tonijnmayonaise
Een heerlijk varkensschnitzel met tonijnmayonaise recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
25 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
ah
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Varkensschnitzel met tonijnmayonaise te bereiden
Snijd elke knoflookstengel in de lengte in 4 dunne staafjes. Dep de schnitzels droog met keukenpapier en bestrooi de bovenkant met peper. Leg op elke schnitzel 1 ansjovisfilet en verdeel de knoflookstengel erover. Vouw het vlees dubbel en steek vast met een cocktailprikker. Bestrijk het vlees aan beide kanten dun met olie en bestrooi met peper.
Pureer de tonijn met de kappertjes en resterende ansjovisfilets in een keukenmachine of met een staafmixer. Roer de mayonaise erdoor. Verdun de tonijnmayonaise met het citroensap en breng op smaak met zout en peper.
Bereiden
Leg de schnitzels op een ingevet rooster boven matig heet vuur en gril ze in 8-10 minuten per kant bruin en gaar. Serveer met de tonijnmayonaise erop geschept.
Tip: Je kunt de tonijn met de kappertjes en de ansjovisfilets ook met een vork prakken. De tonijnmayonaise wordt dan grover van structuur.
Pureer de tonijn met de kappertjes en resterende ansjovisfilets in een keukenmachine of met een staafmixer. Roer de mayonaise erdoor. Verdun de tonijnmayonaise met het citroensap en breng op smaak met zout en peper.
Bereiden
Leg de schnitzels op een ingevet rooster boven matig heet vuur en gril ze in 8-10 minuten per kant bruin en gaar. Serveer met de tonijnmayonaise erop geschept.
Tip: Je kunt de tonijn met de kappertjes en de ansjovisfilets ook met een vork prakken. De tonijnmayonaise wordt dan grover van structuur.
liske zegt: