KookJij

Varkensschnitzel met tonijnmayonaise

Een heerlijk varkensschnitzel met tonijnmayonaise recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 25 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: ah
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Varkensschnitzel met tonijnmayonaise te bereiden

Snijd elke knoflookstengel in de lengte in 4 dunne staafjes. Dep de schnitzels droog met keukenpapier en bestrooi de bovenkant met peper. Leg op elke schnitzel 1 ansjovisfilet en verdeel de knoflookstengel erover. Vouw het vlees dubbel en steek vast met een cocktailprikker. Bestrijk het vlees aan beide kanten dun met olie en bestrooi met peper.
Pureer de tonijn met de kappertjes en resterende ansjovisfilets in een keukenmachine of met een staafmixer. Roer de mayonaise erdoor. Verdun de tonijnmayonaise met het citroensap en breng op smaak met zout en peper.
Bereiden
Leg de schnitzels op een ingevet rooster boven matig heet vuur en gril ze in 8-10 minuten per kant bruin en gaar. Serveer met de tonijnmayonaise erop geschept.
Tip: Je kunt de tonijn met de kappertjes en de ansjovisfilets ook met een vork prakken. De tonijnmayonaise wordt dan grover van structuur.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

liske

liske zegt:
Omdat ik de enige visliefhebber in dit huis ben, heb ik deze alleen voor mezelf gemaakt en voor mijn man en zoontje "gewone"schnitzels. Een dikke tien!! geweldig recept.