Recept
« Terug naar recepten
Varkenssnuitjes
PT30M
Varkenssnuitjes
Een heerlijk varkenssnuitjes recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
6 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
A.H.
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Varkenssnuitjes te bereiden
Maak het deeg volgens de aanwijzing op de verpakking. Verwarm de oven voor op 180 graden. Dek de bakplaat af met een velletje bakpapier. Rol het deeg in twee porties op een met bloem bestrooid werkvlak uit tot een lap van 3/4 cm. dik. Snijd er met behulp van een vormpje ronde plakken met een middellijn van 12 cm. uit. Leg ze naast elkaar op de bakplaat en bestrijk ze met koffiemelk. Steek uit de deegresten ronde snuitjes en steek daar met behulp van een spuitmondje met een gladde opening twee neusgaten uit. Snijd de oortjes uit en plak ze met de snuitjes op hun plaats. Bestrijk nogmaals met koffiemelk en bak de varkenssnuitjes in 15 minuten goudbruin. Neem ze uit de oven en plak er de rozijnen-oogjes op. Halveer de afgekoelde varkenssnuitjes met een kartelmes, leg de bodems op de bordjes. Vul ze met een hartige vulling naar keuze en leg er de gezichtjes op.
borgers francine zegt: