KookJij

Varkensvlees in citroen-kokossaus

Een heerlijk varkensvlees in citroen-kokossaus recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 35 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Wokken
  2. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie: 590 kCal energie
30 Gram eiwit
47 Gram vet
7 Gram koolhydraten
Waardering:
Herkomst: Thailand
Keuken: Oosterse
Bron: Smulweb: recept Meatteam1
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Varkensvlees in citroen-kokossaus te bereiden

Het varkensvlees in een schaal doen en met peper en zout bestrooien. De knoflook toevoegen en met een houten lepel goed door elkaar scheppen.
Wok 30 sec. verhitten. Olie toevoegen en vlees 1 min. roerbakken. Witte delen van de bosuitjes toevoegen en ca. 30 sec. verwarmen tot ze uit elkaar vallen. Met vissaus besprenkelen en nog 2 min. roerbakken.
Sjalotten toevoegen. Onder voortdurend roeren kokosmelk erbij schenken en langzaam aan de kook brengen. Vuur laag draaien. Het vlees, zonder deksel op de wok, ca. 15-20 min. zachtjes laten koken tot het gaar is en de saus tot een derde is ingekookt.
Het citroensap en de groene delen van de bosuitjes toevoegen. Door elkaar roeren en nog eens 30 sec. laten koken. Serveren in een schaal gegarneerd met takjes koriander.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst