KookJij

Varkensvlees in sambalsaus (Babi rica-rica)

Een heerlijk varkensvlees in sambalsaus (babi rica-rica) recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: libelle
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Varkensvlees in sambalsaus (Babi rica-rica) te bereiden

Knip het bovenste deel van de citroengrasstengel en verwijder het harde buitenste blad; snijd de rest ragfijn. Wrijf alle ingrediënten voor de kruidenpasta in een vijzel met een stamper tot een pasta. Verhit de olie in de wajan en fruit hierin de kruidenpasta circa 5 min.
Voeg dan het vlees en zout naar smaak toe en roerbak het vlees gaar in circa 5 min. Voeg, als het vlees gaat aanzetten, een scheutje heet water toe

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

polman

polman zegt:
nog een vraag moet voor 10 personen iets maken weet jij iets allee het hoofdgerecht iets aparts met vlees help
------
polman

polman zegt:
is 5 min niet te kort voor het vlees