Recept
« Terug naar recepten
Varkensvlees in sambalsaus (Babi rica-rica)
PT30M
Varkensvlees in sambalsaus (Babi rica-rica)
Een heerlijk varkensvlees in sambalsaus (babi rica-rica) recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
libelle
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Varkensvlees in sambalsaus (Babi rica-rica) te bereiden
Knip het bovenste deel van de citroengrasstengel en verwijder het harde buitenste blad; snijd de rest ragfijn. Wrijf alle ingrediënten voor de kruidenpasta in een vijzel met een stamper tot een pasta. Verhit de olie in de wajan en fruit hierin de kruidenpasta circa 5 min.
Voeg dan het vlees en zout naar smaak toe en roerbak het vlees gaar in circa 5 min. Voeg, als het vlees gaat aanzetten, een scheutje heet water toe
Voeg dan het vlees en zout naar smaak toe en roerbak het vlees gaar in circa 5 min. Voeg, als het vlees gaat aanzetten, een scheutje heet water toe
polman zegt:
------