Recept
« Terug naar recepten
Varkensvlees met paddenstoelen ( San Xianggu Rou )
PT25M
Varkensvlees met paddenstoelen ( San Xianggu Rou )
Een heerlijk varkensvlees met paddenstoelen ( san xianggu rou ) recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
A Kluijt
Bereidingstijd:
25 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Wokken
Bevat per éénpersoons portie:
210 kCal energie
20 Gram eiwit
10 Gram vet
7 Gram koolhydraten
20 Gram eiwit
10 Gram vet
7 Gram koolhydraten
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
China
Keuken:
Oosterse
Bron:
Aziatisch koken
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Varkensvlees met paddenstoelen ( San Xianggu Rou ) te bereiden
Het vlees in een schaal doen, de sojasaus en de sherry toevoegen. Het vlees met een vork goed door de marinade roeren en minstens een half uur laten rusten.
De olie in een wok verhitten, tot hij goed heet is. Als er damp van de olie komt, het vlees in de wok doen.
Ongeveer 2 min. roerbakken, tot de kleur van het vlees verandert.
De paprika, champignons en bosuitjes erbij doen, en 2 min. roerbakken. De shii-take, wolkenoren en bamboescheuten toevoegen. Met oestersaus en peper op smaak brengen. Op een hoog vuur 1 min. roerbakken.
Het koude paddenstoelwater en de maïzena in een kom tot een gladde massa roeren en erbij gieten.
Op een hoog vuur onder geregeld roeren verwarmen, tot de saus indikt en de ingrediënten glazig zijn.
De olie in een wok verhitten, tot hij goed heet is. Als er damp van de olie komt, het vlees in de wok doen.
Ongeveer 2 min. roerbakken, tot de kleur van het vlees verandert.
De paprika, champignons en bosuitjes erbij doen, en 2 min. roerbakken. De shii-take, wolkenoren en bamboescheuten toevoegen. Met oestersaus en peper op smaak brengen. Op een hoog vuur 1 min. roerbakken.
Het koude paddenstoelwater en de maïzena in een kom tot een gladde massa roeren en erbij gieten.
Op een hoog vuur onder geregeld roeren verwarmen, tot de saus indikt en de ingrediënten glazig zijn.