Recept
« Terug naar recepten
Vegetarische jus
PT50M
Vegetarische jus
Een heerlijk vegetarische jus recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
L Broers
Bereidingstijd:
50 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > BBQ & Grillen - Sauzen
- > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Koken met Karin
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Vegetarische jus te bereiden
Laat de gedroogde paddestoelen 30 minuten weken in 250 ml heet water.
Snipper de ui en ris de tijmblaadjes van het takje.
Verhit de boter in een pan met dikke bodem. Fruit de ui en tijm heel zachtjes zeker 10 minuten (hoe langer, hoe lekkerder!) tot de ui zacht, glazig en geurig is.
Giet de paddestoelen af door een zeef (bewaar het vocht!) en hak ze heel fijn. Doe ze bij de ui en bak even mee. Roer de tomatenpuree erdoor en bak al roerend mee. Schenk het paddestoelenwater erbij, roer de baksels los en laat vervolgens even sudderen en inkoken.
Giet/wrijf door een zeef en breng op smaak met sojasaus, peper en eventueel een snufje zout of suiker.
Snipper de ui en ris de tijmblaadjes van het takje.
Verhit de boter in een pan met dikke bodem. Fruit de ui en tijm heel zachtjes zeker 10 minuten (hoe langer, hoe lekkerder!) tot de ui zacht, glazig en geurig is.
Giet de paddestoelen af door een zeef (bewaar het vocht!) en hak ze heel fijn. Doe ze bij de ui en bak even mee. Roer de tomatenpuree erdoor en bak al roerend mee. Schenk het paddestoelenwater erbij, roer de baksels los en laat vervolgens even sudderen en inkoken.
Giet/wrijf door een zeef en breng op smaak met sojasaus, peper en eventueel een snufje zout of suiker.