Recept
« Terug naar recepten
Vegetarische mie
PT20M
Vegetarische mie
Een heerlijk vegetarische mie recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
jolanda willemen
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
China
Keuken:
Oosterse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Vegetarische mie te bereiden
Maak de wortels schoon en snijd ze in smalle reepjes.
Snijd de champignons in plakjes.
Laat de bamboescheuten uitlekken.
Pel de ui en snijd in blokjes.
Maak de lenteuitjes schoon en snijd in ringetjes.
Kook de mie volgens verpakking, laat uitlekken en zet apart.
Verhit ondertussen de sesamolie in een wok.
Voeg de groenten toe en roerbak ze in ca. 5 min. beetgaar.
Giet de bouillon erbij en de sherry, sojasaus en azijn.
Laat 1 min. doorkoken.
Voeg de mie toe en vermeng goed met de groenten.
Snijd de champignons in plakjes.
Laat de bamboescheuten uitlekken.
Pel de ui en snijd in blokjes.
Maak de lenteuitjes schoon en snijd in ringetjes.
Kook de mie volgens verpakking, laat uitlekken en zet apart.
Verhit ondertussen de sesamolie in een wok.
Voeg de groenten toe en roerbak ze in ca. 5 min. beetgaar.
Giet de bouillon erbij en de sherry, sojasaus en azijn.
Laat 1 min. doorkoken.
Voeg de mie toe en vermeng goed met de groenten.
jolangel zegt:
Ja, je hebt gelijk.
Ik zal het veranderen in groentebouillon.
Groetjes Jolanda;)