Recept
« Terug naar recepten
Vegetarische Tahoe-Schotel met Asperge, Spinazie en Cashewnoten
PT90M
Vegetarische Tahoe-Schotel met Asperge, Spinazie en Cashewnoten
Oorspronkelijk was dit met groene asperges, maar deze schotel kan ook prima met witte asperges. In Azie en de USA is dit een zeer bekend recept.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
90 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
China
Keuken:
Oosterse
Bron:
Amerikaanse collega
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Vegetarische Tahoe-Schotel met Asperge, Spinazie en Cashewnoten te bereiden
- Kook de rijst droog volgens de regels van de kunst en laat uitstomen. Zet warm weg.
- In een sauspannetje 1 eetlepel rijsteolie en 5 cc sesamolie verhitten en hierin de knoflook en de gember aanfruiten gedurende 1 minuut.
- Vervolgens het pannetje van het vuur halen en de suiker er door roeren met het water, de ketchup ,de azijn en de tabasco.
- Zet weer op het vuur en breng de inhoud van het pannetje aan de kook en zet dan het vuur lager en laat minimaal 15 minuten sudderen totdat de saus duidelijk stroperig wordt. Zet dit dan apart warm weg.
- Laat in een wok een eetlepel rijstolie heet worden en bak daarin de tahoe mooi goudbruin en zet dan apart weg.
- Verhit nog een eetlepel rijstolie in de wok en laat daarin de asperges al dente garen.
- Zodra de asperges zacht geworden zijn mag de paprika er in en na even doorroeren de spinazie tot die slap en klein is geworden.
- Nu gaan de cashewnoten er over en wordt er gedurende 1 minuut flink door geroerd.
- Giet dan bij de inhoud van de wok de apart gezette saus en sambal en warm nog even door.
- Verdeel de rijst over de borden en daarover het asperge gerecht.
- Bestrooi op het laatst met de klein gesneden bosui.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
Hierbij zou ik een niet al te droge witte wijn drinken uit Duitsland of de Elzas.