KookJij

Veldsla -stamppot met venkel en tartaar

Dit recept is tevens glutenvrij
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Stamppot
Bevat per éénpersoons portie: 500 kCal energie
29 Gram eiwit
18 Gram vet
52 Gram koolhydraten
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: dekamarkt magazine
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Veldsla -stamppot met venkel en tartaar te bereiden

  1. Kook de aardappelen in een pan met een flinke bodem kokend water met wat zout in 15-20 minuten gaar.
  2. Schaaf of snijd intussen de venkelknol in flinterdunne reepjes.
  3. Wrijf de tartaartjes in met 11/2 eetlepel olijfolieen bak ze in een hete koekenpan in 4-6 minuten mooi bruin en van binnen rose.
  4. Houd de tartaartjes warm op een bord onder aluminiumfolie.
  5. Giet de aardappelen af, stamp ze fijn en roer ze met 1 1/2 eetlepel olijfolie en melk tot een smeuige puree.
  6. Roer hand voor hand de venkel en veldsla erdoor.
  7. Warm de stampot al omscheppend door tot de veldsla begint te slinken en de venkel wat zachter wordt.
  8. Roer 100 ml water door het bakvet van de tartaartjes.
  9. Kook op hoog vuur in tot een jus.
  10. Serveer de stampot met een kuiltje jus en een tartaartje  erop. 

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst