Recept
« Terug naar recepten
Veldsla -stamppot met venkel en tartaar
PT30M
Veldsla -stamppot met venkel en tartaar
Dit recept is tevens glutenvrij
Recept van:
marcel knol
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
500 kCal energie
29 Gram eiwit
18 Gram vet
52 Gram koolhydraten
29 Gram eiwit
18 Gram vet
52 Gram koolhydraten
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
dekamarkt magazine
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Veldsla -stamppot met venkel en tartaar te bereiden
- Kook de aardappelen in een pan met een flinke bodem kokend water met wat zout in 15-20 minuten gaar.
- Schaaf of snijd intussen de venkelknol in flinterdunne reepjes.
- Wrijf de tartaartjes in met 11/2 eetlepel olijfolieen bak ze in een hete koekenpan in 4-6 minuten mooi bruin en van binnen rose.
- Houd de tartaartjes warm op een bord onder aluminiumfolie.
- Giet de aardappelen af, stamp ze fijn en roer ze met 1 1/2 eetlepel olijfolie en melk tot een smeuige puree.
- Roer hand voor hand de venkel en veldsla erdoor.
- Warm de stampot al omscheppend door tot de veldsla begint te slinken en de venkel wat zachter wordt.
- Roer 100 ml water door het bakvet van de tartaartjes.
- Kook op hoog vuur in tot een jus.
- Serveer de stampot met een kuiltje jus en een tartaartje erop.