Recept
« Terug naar recepten
Veloute a l'Indienne (Indiase soep)
PT45M
Veloute a l'Indienne (Indiase soep)
Een heerlijk veloute a l'indienne (indiase soep) recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
10 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Zuivel
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
India
Keuken:
Oosterse
Bron:
Kookclub
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Veloute a l'Indienne (Indiase soep) te bereiden
Trek vooraf een krachtige runderbouillon.
Maak een blonde roux(goed garen)op het laatste moment kerrie toevoegen, daarna het geheel goed af laten koelen.
Verwarm 2 liter bouillon en voeg deze naast het vuur bij de roux en roer het geheel glad.
Enige tijd, onder voortdurend roeren, doorkoken.
Passeren.
Op smaak brengen met peper, zout en korianderpoeder.
De kokosmelk en zonodig nog wat kerriepoeder toevoegen.
Voor de garnituur rolt men ca 5 balletjes p.p. van het stevig mengsel van kalfsgehakt, ei en mie de pain, in wat bouillon laten garen.
Hak de bolletjes gember zeer fijn.
Op het laatste moment een liason van eierdooiers en room door de velouté spatelen.
Verdeel het garnituur van balletjes over de voorverwarmde borden en schenkl hier vervolgens de velouté bij.
Strooi een weinig fijngehakte gember op de velouté en serveer onmiddellijk uit.
Maak een blonde roux(goed garen)op het laatste moment kerrie toevoegen, daarna het geheel goed af laten koelen.
Verwarm 2 liter bouillon en voeg deze naast het vuur bij de roux en roer het geheel glad.
Enige tijd, onder voortdurend roeren, doorkoken.
Passeren.
Op smaak brengen met peper, zout en korianderpoeder.
De kokosmelk en zonodig nog wat kerriepoeder toevoegen.
Voor de garnituur rolt men ca 5 balletjes p.p. van het stevig mengsel van kalfsgehakt, ei en mie de pain, in wat bouillon laten garen.
Hak de bolletjes gember zeer fijn.
Op het laatste moment een liason van eierdooiers en room door de velouté spatelen.
Verdeel het garnituur van balletjes over de voorverwarmde borden en schenkl hier vervolgens de velouté bij.
Strooi een weinig fijngehakte gember op de velouté en serveer onmiddellijk uit.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
bertal zegt:
Ik ben inderdaad een liefhebber.
Vrijdagavond met onze kookclub weer een mooi menu klaargemaakt.
Ik zal het menu weer eens gauw op de presenteren in de rubriek van de kookclub.
m.v.g. Bert Allers
bertal zegt:
Wat leuk om weer een compliment te krijgen.
We gaan met veel plezier door.
:);)
m.v.g. Bert Allers
enilorac zegt:
Groetjes, Caroline
Andrea van Wijngaarden zegt:
Groet, Andrea