Recept
« Terug naar recepten
Velouté van doperwtjes
PT15M
Velouté van doperwtjes
Een heerlijk velouté van doperwtjes recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Annemien
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Libelle
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Velouté van doperwtjes te bereiden
1. Pel en snipper het sjalotje fijn. Stoof het kot aan in de olijfolie. Schenk er de bouillon bij en voeg er de doperwtjes aan toe. Laat 10 minuten zacht koken.
2. Pureer met de staafmixer. Doe er de room bij en kruid naar smaak bij met peper en zout.
3. Breng de soep weer tot tegen de kook aan. Werk ze af met croutons en/of knapperig gebakken spekblokjes en bestrooi royaal met gehakte tuinkruiden.
2. Pureer met de staafmixer. Doe er de room bij en kruid naar smaak bij met peper en zout.
3. Breng de soep weer tot tegen de kook aan. Werk ze af met croutons en/of knapperig gebakken spekblokjes en bestrooi royaal met gehakte tuinkruiden.