KookJij

Venkel-champignontaart (vegetarisch)

Een heerlijk venkel-champignontaart (vegetarisch) recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 25 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vegetarisch
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Venkel-champignontaart (vegetarisch) te bereiden

Snijd de ui in grove snippers. Zet deze even aan in wat olijfolie tot de ui glazig geel gekleurd is.
Maak de venkel schoon en snijd deze in fijne reepjes.
Voeg de venkel bij de ui en laat dit onder voldoende roeren in 10 minuten garen. Maak de champignons schoon en snijd ze in vieren. Voeg ze bij de venkel en laat dit nog 2 à 3 minuten mee garen. Op smaak maken met peper en zout.

Bekleed de taartvorm met het bladerdeeg. Haal de groente van het vuur en roer het ei er door. Stort het groente-eimengsel in de beklede taartvorm. Beleg de groente met de klein gesneden geitenkaas.
Daarna in een voorverwarmde oven (180°C) en bak de taart in een half uurtje gaar.

Mijn kookverhaal (Sander Visser)

Een echt recept van grootmoeder voor in de herfst. En mijn kinderen zitten iedere keer nog te smullen hiervan.
Lekker om met gebakken aardappeltjes of rijst te eten.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Hinke

Hinke zegt:
Wij vonden dit gerecht heel lekker.
Alleen hebben wij de venkel en champignons heel kort roergebakken en de oven hebben wij op 210 graden Celsius gezet.
Waarschijnlijk gaat Sander uit van een hete lucht oven. Die hebben wij niet.
troy2203

troy2203 zegt:
Lijkt me erg lekker om te maken, ga het zeker een keer proberen!