DIEN OP : In een glaasje versierd met wat venkelgroen als
onderdeel van een voorafje met een visgerechtje.
Recept
« Terug naar recepten
Venkel Crême (soep)
PT45M
Venkel Crême (soep)
Een heerlijk venkel crême (soep) recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
- > Soepen - met Zuivel
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Familie
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Venkel Crême (soep) te bereiden
*Uitje en knoflook aanfruiten in de boter,totdat glazig.
*Blus met kippebouillon en room en doe daar dan ook de blokjes venkel en aardappel in en de stukjes steranijs.De steranijs in een tulen zakje om het er weer gemakkelijk uit te halen.
*Kook de groenten gaar (± 20 minuten).Verwijder de steranijs.Zet de staafmixer in de pan en pureer tot zo glad mogelijke vloeistof en zeef dit geheel dan weer terug in een pan.Warm de crême-soep na en breng op smaak met peper en zout.
*Blus met kippebouillon en room en doe daar dan ook de blokjes venkel en aardappel in en de stukjes steranijs.De steranijs in een tulen zakje om het er weer gemakkelijk uit te halen.
*Kook de groenten gaar (± 20 minuten).Verwijder de steranijs.Zet de staafmixer in de pan en pureer tot zo glad mogelijke vloeistof en zeef dit geheel dan weer terug in een pan.Warm de crême-soep na en breng op smaak met peper en zout.
tallie zegt: