Serveer met brede lintpasta.
Recept
« Terug naar recepten
Venkel met champignons en kaas
PT45M
Venkel met champignons en kaas
Een heerlijk venkel met champignons en kaas recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Gerrie van Rossum
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Venkel met champignons en kaas te bereiden
Verwijder het groen van de venkel en snijd de knol in dunne reepjes.
Borstel de kastanjechampignons schoon en snijd ze in plakjes. Snipper de ui.
Verwarm de olie in een stoofpannetje.
Bak de ui glazig en voeg dan de champignons toe.
Laat ze bakken tot ze wat vocht gaan loslaten.
Roer er dan op hoog vuur een scheutje cognac of wijn door.
Als je de zoete smaak wat wilt versterken kun je een eetlepeltje stroop, honing of ahornsiroop erbij doen.
Roer dan de venkel erdoor en wat tijm naar smaak.
Ze het vuur laag en laat de venkel ± 10 minuten stoven tot deze beetgaar is. Doe het venkelmengsel over in een ovenschaal (als er heel veel vocht is vrijgekomen, doe je een deel ervan weg) en strooi de geraspte kaas eroverheen.
Zet de schaal ± 10 minuten in een voorverwarmde oven (± 200°C) tot de kaas mooi gesmolten is.
Borstel de kastanjechampignons schoon en snijd ze in plakjes. Snipper de ui.
Verwarm de olie in een stoofpannetje.
Bak de ui glazig en voeg dan de champignons toe.
Laat ze bakken tot ze wat vocht gaan loslaten.
Roer er dan op hoog vuur een scheutje cognac of wijn door.
Als je de zoete smaak wat wilt versterken kun je een eetlepeltje stroop, honing of ahornsiroop erbij doen.
Roer dan de venkel erdoor en wat tijm naar smaak.
Ze het vuur laag en laat de venkel ± 10 minuten stoven tot deze beetgaar is. Doe het venkelmengsel over in een ovenschaal (als er heel veel vocht is vrijgekomen, doe je een deel ervan weg) en strooi de geraspte kaas eroverheen.
Zet de schaal ± 10 minuten in een voorverwarmde oven (± 200°C) tot de kaas mooi gesmolten is.