KookJij

Venkel met champignons en kaas

Een heerlijk venkel met champignons en kaas recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 2 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vegetarisch
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Venkel met champignons en kaas te bereiden

Verwijder het groen van de venkel en snijd de knol in dunne reepjes.
Borstel de kastanjechampignons schoon en snijd ze in plakjes. Snipper de ui.
Verwarm de olie in een stoofpannetje.
Bak de ui glazig en voeg dan de champignons toe.
Laat ze bakken tot ze wat vocht gaan loslaten.
Roer er dan op hoog vuur een scheutje cognac of wijn door.
Als je de zoete smaak wat wilt versterken kun je een eetlepeltje stroop, honing of ahornsiroop erbij doen.
Roer dan de venkel erdoor en wat tijm naar smaak.
Ze het vuur laag en laat de venkel ± 10 minuten stoven tot deze beetgaar is. Doe het venkelmengsel over in een ovenschaal (als er heel veel vocht is vrijgekomen, doe je een deel ervan weg) en strooi de geraspte kaas eroverheen.
Zet de schaal ± 10 minuten in een voorverwarmde oven (± 200°C) tot de kaas mooi gesmolten is.

Mijn kookverhaal (Gerrie van Rossum)

Serveer met brede lintpasta.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst