Recept
« Terug naar recepten
Venkel met kaas
PT35M
Venkel met kaas
Een heerlijk venkel met kaas recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Bereiding
Hoe Venkel met kaas te bereiden
1. Verwarm de oven voor op 200°C.
2. Maak de venkel schoon, snij de harde stukjes onderaan weg. Snij de rest in reepjes.
3. Plet de karwijzaadjes in de vijzel.
4. Klop de verse kaas op met het citroensap, de helft van de geplette zaadjes, en een snuifje peper en zout.
5. Vet 4 vellen bakpapier goed in met olijfolie. Leg op elk vel een portie venkel en doe er de kaas bij.
6. Vouw hermetisch dicht, zodat de vulling er niet uit kan. Zet de pakketjes 20 minuten in het midden van de warme oven.
7. Maak de pakketjes open en verdeel de inhoud over 4 borden. Werk af met de rest van de karwijzaadjes en serveer.
8. Lekker met gekookte aardappelen.
2. Maak de venkel schoon, snij de harde stukjes onderaan weg. Snij de rest in reepjes.
3. Plet de karwijzaadjes in de vijzel.
4. Klop de verse kaas op met het citroensap, de helft van de geplette zaadjes, en een snuifje peper en zout.
5. Vet 4 vellen bakpapier goed in met olijfolie. Leg op elk vel een portie venkel en doe er de kaas bij.
6. Vouw hermetisch dicht, zodat de vulling er niet uit kan. Zet de pakketjes 20 minuten in het midden van de warme oven.
7. Maak de pakketjes open en verdeel de inhoud over 4 borden. Werk af met de rest van de karwijzaadjes en serveer.
8. Lekker met gekookte aardappelen.
Ria zegt: