Recept
« Terug naar recepten
Venkel-roomsoep
PT30M
Venkel-roomsoep
Een heerlijk venkel-roomsoep recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
8 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Groente
- > Speciale gelegenheden - Kerst
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kookclub
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Venkel-roomsoep te bereiden
Kan 1 dag van te voren:
Bewaar het groen van de venkel voor garnering en snij de knollen in kleine stukjes.
Verhit de olie in een pan met dikke bodem en bak de anijszaadjes tot ze poffen.
Neem de zaadjes uit de pan en houd ze tot gebruik achter.
Voeg de ui aan de olie toe en bak ze in ongeveer 4 min. zachtjes glazig.
voeg de venkel toe en bak die nog ongeveer 3 min. mee.
Voeg 1 dl van de gevogeltefond toe en laat en laat zachtjes nog ingeveer 5 min. smoren.
Pureer de venkel met de staafmixer of in de keukenmachine, giet de puree terug in de pan en voeg de rest van de fond en de bouillon toe.
Breng de soep aan de kook, breng op smaak met zout en peper en laat nog ongeveer 3 min. zachtjes doorkoken.
Laat de soep onder nu en dan roeren afkoelen en bewaar afgedekt in de koelkast.
Begin ongeveer 15 min. van te voren:
Warm de soep langzaam in ongeveer 12 min. op, roer nu en dan.
Voeg de anijslikeur en room toe, warm ongeveer
2 min. door en giet de soep in 8 kommen.
Garneer met takjes achtergehouden venkelgroen en de anijszaadjes.
Bewaar het groen van de venkel voor garnering en snij de knollen in kleine stukjes.
Verhit de olie in een pan met dikke bodem en bak de anijszaadjes tot ze poffen.
Neem de zaadjes uit de pan en houd ze tot gebruik achter.
Voeg de ui aan de olie toe en bak ze in ongeveer 4 min. zachtjes glazig.
voeg de venkel toe en bak die nog ongeveer 3 min. mee.
Voeg 1 dl van de gevogeltefond toe en laat en laat zachtjes nog ingeveer 5 min. smoren.
Pureer de venkel met de staafmixer of in de keukenmachine, giet de puree terug in de pan en voeg de rest van de fond en de bouillon toe.
Breng de soep aan de kook, breng op smaak met zout en peper en laat nog ongeveer 3 min. zachtjes doorkoken.
Laat de soep onder nu en dan roeren afkoelen en bewaar afgedekt in de koelkast.
Begin ongeveer 15 min. van te voren:
Warm de soep langzaam in ongeveer 12 min. op, roer nu en dan.
Voeg de anijslikeur en room toe, warm ongeveer
2 min. door en giet de soep in 8 kommen.
Garneer met takjes achtergehouden venkelgroen en de anijszaadjes.
bertal zegt:
Bedankt voor je leuke reactie, ook fijne feestdagen.
veel succes met het koken.
:);)m.v.g. Bert Allers