Recept
« Terug naar recepten
venkelsoep met Pernod
PT30M
venkelsoep met Pernod
Een heerlijk venkelsoep met pernod recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Camilla Uitermark
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe venkelsoep met Pernod te bereiden
Verhit de olie in een pan met zware bodem. Voeg de sjalot en de venkel toe (inclusief de grote stelen). Laat dit ongeveer 10 minuutjes zachtjes bakken tot alles zacht is.
Voeg de bouillon en de knoflook toe en peper en zout naar smaak. Laat dit 15 minuten sudderen.
Haal de grove stelen venkel er uit en gooi ze weg. Pureer de soep glad.
Zet de soep weer even op het vuur en roer de room en de Pernod erdoor. Schep de soep in kommetjes en garneer met het fijne venkelgroen.
Voeg de bouillon en de knoflook toe en peper en zout naar smaak. Laat dit 15 minuten sudderen.
Haal de grove stelen venkel er uit en gooi ze weg. Pureer de soep glad.
Zet de soep weer even op het vuur en roer de room en de Pernod erdoor. Schep de soep in kommetjes en garneer met het fijne venkelgroen.
luc3 zegt: