Recept
« Terug naar recepten
Verboden Rijst met Wilde Zalm in een pakketje
PT60M
Verboden Rijst met Wilde Zalm in een pakketje
Verboden Rijst doelt op zwarte rijst. Vroeger in China (Ming periode) was zwarte rijst alleen voor de keizerlijke familie. De Chinezen van lagere orde mochten dit dus niet eten
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
China
Keuken:
Oosterse
Bron:
Familie
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Verboden Rijst met Wilde Zalm in een pakketje te bereiden
- Doe de rijst in een pannetje met 350 cc water en 5 cc zeezout en kook de rijst gaar in ongeveer 20 - 25 minuten.
- Ondertussen maken we de miso-dressing gereed : doe de beide miso soorten bij elkaar met de mirin en de rijstazijn en de peper.
- Voeg de miso-dressing toe aan de gare zwarte rijst.
- We kunnen tijdens het garen van de rijst ook de ui en knoflook aanzweten in de rijstolie met sesamolie (in een grote wok) en dan de Chinese kool daarin iets laten slinken (3 minuten).
- Dan roeren we de kool-mix goed door de zwarte rijst.
- In een kommetje mixen we de limoen-zeste, het sap en de honing.
- We leggen 4 flinke vellen alufolie op de werkbank klaar en verdelen daarop de rijst.
- Boven op de rijst leggen we de zalmmoten en dat overgieten we met de honing mix.
- Vervolgens pakken we rijst met vis goed in de alufolie en leggen die in de oven van 180 graden Celsius. We laten de pakketjes ongeveer 12 - 13 minuten in de oven, zodat de vis net aan gaar is.
- We leggen de pakketjes op de voorverwarmde borden an snijden ze open.
- We maken het gerecht af door een lepeltje gemalen amandel over de vis te strooien.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
We geven hierbij jasmijnthee of een witte wijn.