Recept
« Terug naar recepten
Verloren brood met rog en Niora piment, mousse van spinazie
PT90M
Verloren brood met rog en Niora piment, mousse van spinazie
Een heerlijk verloren brood met rog en niora piment, mousse van spinazie recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
90 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
vishandel Vandermaesen
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Verloren brood met rog en Niora piment, mousse van spinazie te bereiden
De rog spoelen in ijswater om alle onzuiverheden te verwijderen, laten uitlekken en drogen.
De rogvleugels aan de kook brengen in licht gezouten melk met de Niora of ander piment en ongeveer 10 minuten laten afkoelen in de melk, uithalen en ontgraten.
De spinazie kuisen, meermaals spoelen en laten uitlekken. Blancheren in licht gezouten kokend water, verfrissen in een ijsbad, laten uitlekken, uitpersen en fijnmalen in de cutter of keukenrobot.
De boter bakken tot noisette (hazelnootkleur), de spinazie toevoegen en op smaak brengen met peper en zout en een puntje look.
De eieren loskloppen en mengen met 2 dl van de melk waarin de rog is gepocheerd.
Het brood of brioche besmeren met de spinaziemousse, bedekken met de rog, terug een laagje spinazie en opnieuw brood. Flink aanduwen en in een diepe plaat schikken. Overgieten met het eimengsel en laten weken. Omdraaien na 1 uur en opnieuw overgieten met het eimengsel.
Het verloren brood langs beide zijden blondbruin bakken in een antikleefpan.
Eventueel serveren met een frisse salade, goed aangemaakt met vinaigrette.
De rogvleugels aan de kook brengen in licht gezouten melk met de Niora of ander piment en ongeveer 10 minuten laten afkoelen in de melk, uithalen en ontgraten.
De spinazie kuisen, meermaals spoelen en laten uitlekken. Blancheren in licht gezouten kokend water, verfrissen in een ijsbad, laten uitlekken, uitpersen en fijnmalen in de cutter of keukenrobot.
De boter bakken tot noisette (hazelnootkleur), de spinazie toevoegen en op smaak brengen met peper en zout en een puntje look.
De eieren loskloppen en mengen met 2 dl van de melk waarin de rog is gepocheerd.
Het brood of brioche besmeren met de spinaziemousse, bedekken met de rog, terug een laagje spinazie en opnieuw brood. Flink aanduwen en in een diepe plaat schikken. Overgieten met het eimengsel en laten weken. Omdraaien na 1 uur en opnieuw overgieten met het eimengsel.
Het verloren brood langs beide zijden blondbruin bakken in een antikleefpan.
Eventueel serveren met een frisse salade, goed aangemaakt met vinaigrette.