Verrine betekent niets anders dan dat het produkt in een glas wordt geserveerd.
Dit ziet er over het algemeen zeer feestelijk uit!
Recept
« Terug naar recepten
Verrine van Bulgur met gekruide groenten
PT30M
Verrine van Bulgur met gekruide groenten
Een heerlijk verrine van bulgur met gekruide groenten recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Hans de vos
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
6 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
7
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
Boek: Verrines
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Verrine van Bulgur met gekruide groenten te bereiden
1. Kook de bulgur in kokend gezouten water , volg de tijd die aangegeven is op de verpakking. Laat het uitlekken en afkoelen.
Roer er in een schaal de gehakte kruiden, 3 eetlepels olijfolie en 1 eetlepel citroensap door.
2. Dompel de tomaten 20 seconden in kokend water. Snijd ze doormidden, verwijder de pitjes en hak het vlees met een mes klein.
3. Was de andere groenten en droog ze goed af. Snijd ze ook in blokjes van 2·3 cm.
4. Meng alle groenten met de rest van de olijfolie en het citroensap, het paprikapoeder, de cayennepeper en een beetje peper en zout.
5. Verdeel de helft van de groenten over de bodem van de glazen.
Leg daar de bulgur over en dan nog een laag groenten.
Roer er in een schaal de gehakte kruiden, 3 eetlepels olijfolie en 1 eetlepel citroensap door.
2. Dompel de tomaten 20 seconden in kokend water. Snijd ze doormidden, verwijder de pitjes en hak het vlees met een mes klein.
3. Was de andere groenten en droog ze goed af. Snijd ze ook in blokjes van 2·3 cm.
4. Meng alle groenten met de rest van de olijfolie en het citroensap, het paprikapoeder, de cayennepeper en een beetje peper en zout.
5. Verdeel de helft van de groenten over de bodem van de glazen.
Leg daar de bulgur over en dan nog een laag groenten.
Mijn kookverhaal (Hans de vos)
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
rozaverschoor zegt:
hns zegt:
rozaverschoor zegt:
slaatje zegt: