KookJij

Verrine van Bulgur met gekruide groenten

Een heerlijk verrine van bulgur met gekruide groenten recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > Hapjes - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Frankrijk
Keuken: Europese
Bron: Boek: Verrines
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Verrine van Bulgur met gekruide groenten te bereiden

1. Kook de bulgur in kokend gezouten water , volg de tijd die aangegeven is op de verpakking. Laat het uitlekken en afkoelen.
Roer er in een schaal de gehakte kruiden, 3 eetlepels olijfolie en 1 eetlepel citroensap door.
2. Dompel de tomaten 20 seconden in kokend water. Snijd ze doormidden, verwijder de pitjes en hak het vlees met een mes klein.
3. Was de andere groenten en droog ze goed af. Snijd ze ook in blokjes van 2·3 cm.
4. Meng alle groenten met de rest van de olijfolie en het citroensap, het paprikapoeder, de cayennepeper en een beetje peper en zout.
5. Verdeel de helft van de groenten over de bodem van de glazen.
Leg daar de bulgur over en dan nog een laag groenten.



Mijn kookverhaal (Hans de vos)

Verrine betekent niets anders dan dat het produkt in een glas wordt geserveerd.
Dit ziet er over het algemeen zeer feestelijk uit!

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

slaatje

slaatje zegt:
Ja inderdaad heel anders dan de uier, daar is tie weer hahaha :D:D:D:D
rozaverschoor

rozaverschoor zegt:
Trek je het niet aan Hans. Voor mij was het totaal nieuw en: als het maar lekker is! Roza.
hns

hns zegt:
hoi Jenny, ik begrijp dat dat je stoort. Voor mij is dit iets heel nieuws, had tot voor kort nog nooit van Verrines gehoord en vind het leuk om er een op kookjij te zetten. Het nodigt uit tot experimenteren, maar dat komt bij mij nog wel. vrnd grt Hans:):)
rozaverschoor

rozaverschoor zegt:
Hans, want ben jij een nijver bijtje. Al die acties, jij ben een echte bezige bij en zo anders dat het boord. Voor dit soort hapjes ben ik te vinden. Roos.
Anna

Anna zegt:
Beste Jenny,
De bronvermelding staat er bij.
Groet,
Anna
KookJij
Van Hecke Jenny

Van Hecke Jenny zegt:
Dit recept is volledig overgenomen uit het boek "Verrines". Waarom geen eigen ideeen, eigen recepten inzenden ?
addie

addie zegt:
Dit ziet er heerlijk uit en is ook nog super gezond.
Kookgroetjes, Addie.