KookJij

Verse friet met schil zoals bij La Place

De lekkerste friet vind ik die grove frieten met schil van La Place. Dus toen ik er onlangs weer eens een keertje van had zitten smullen, en dat de volgende dag tegen een collega vertelde, zei die meteen dat je ze ook heel gemakkelijk zelf kunt maken. De eerstvolgende keer ging er dus een zak extra grote aardappelen in mijn boodschappenkarretje en ben ik thuis aan de slag gegaan. En ik moet zeggen met succes. Dit recept is natuurlijk niet exact hetzelfde want het aardappelras en de frituurolie is natuurlijk niet hetzelfde maar het komt in ieder geval dicht in de buurt en ik ga ze in het vervolg nog vaker op deze manier maken. Prettige bijkomstigheid is dat je de aardappelen niet hoeft te schillen. Bovendien bevatten ze met schil ook meer vezels en voedingsstoffen en daarom is deze friet dus ook nog eens gezonder.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 8 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Groenten
  2. > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Europese
Bron: Een collega
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Verse friet met schil zoals bij La Place te bereiden

  1.  Was de aardappelen en schrob ze met een borstel schoon.
  2. Droog ze af en snijd er frieten van. Dikte al naar gelang je zelf wilt.
  3. Verwarm de frituur op 140 graden en bak de frieten 7 minuten (zet een timer want de baktijd is belangrijk!!!) Bak de frieten in meerdere porties en zorg dat je mandje niet te vol is.
  4. Laat de voorgebakken friet afkoelen.
  5. Voor het afbakken verwarm je de frituur op 180 graden en bak je de frieten nog eens 4 minuten!!! (Timer!!!).
  6. Laat ze goed uitlekken in een vergiet met keukenpapier. 

Mijn kookverhaal (Wilmie Willemse)

TIP: Als je onverhoopt toch teveel hebt kun je de voorgebakken friet heel goed invriezen.
Lekker met grof gemalen zeezout.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst