TIP: Als je onverhoopt toch teveel hebt kun je de voorgebakken friet heel goed invriezen.
Lekker met grof gemalen zeezout.
Recept
« Terug naar recepten
Verse friet met schil zoals bij La Place
PT30M
Verse friet met schil zoals bij La Place
De lekkerste friet vind ik die grove frieten met schil van La Place. Dus toen
ik er onlangs weer eens een keertje van had zitten smullen, en dat de
volgende dag tegen een collega vertelde, zei die meteen dat je ze ook heel
gemakkelijk zelf kunt maken.
De eerstvolgende keer ging er dus een zak extra grote aardappelen in mijn
boodschappenkarretje en ben ik thuis aan de slag gegaan. En ik moet
zeggen met succes. Dit recept is natuurlijk niet exact hetzelfde want het
aardappelras en de frituurolie is natuurlijk niet hetzelfde maar het komt in
ieder geval dicht in de buurt en ik ga ze in het vervolg nog vaker op deze
manier maken.
Prettige bijkomstigheid is dat je de aardappelen niet hoeft te schillen.
Bovendien bevatten ze met schil ook meer vezels en voedingsstoffen en
daarom is deze friet dus ook nog eens gezonder.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
8 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Groenten
- > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Europese
Bron:
Een collega
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Verse friet met schil zoals bij La Place te bereiden
- Was de aardappelen en schrob ze met een borstel schoon.
- Droog ze af en snijd er frieten van. Dikte al naar gelang je zelf wilt.
- Verwarm de frituur op 140 graden en bak de frieten 7 minuten (zet een timer want de baktijd is belangrijk!!!) Bak de frieten in meerdere porties en zorg dat je mandje niet te vol is.
- Laat de voorgebakken friet afkoelen.
- Voor het afbakken verwarm je de frituur op 180 graden en bak je de frieten nog eens 4 minuten!!! (Timer!!!).
- Laat ze goed uitlekken in een vergiet met keukenpapier.