Recept
« Terug naar recepten
Verse morieljes met doperwten en Parmezaanse kaas Pasta Barolo
PT30M
Verse morieljes met doperwten en Parmezaanse kaas Pasta Barolo
Een heerlijk verse morieljes met doperwten en parmezaanse kaas pasta barolo recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Doortje Haas
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Verse morieljes met doperwten en Parmezaanse kaas Pasta Barolo te bereiden
Was de morieljes goed en halveer ze. (Als u gedroogde morieljes gebruikt, deze eerst een half uur in koud water weken). Stoof de morieljes in weinig boter met de sjalot beetgaar. Voeg bouillon tot de morieljes net onder staan. Breng dit aan de kook en bind het met maïzena tot een smeuïge massa. Breng op smaak met zout en sherryazijn.
Stoof de doperwten in de |Ocal olijfolie met weinig bouillon gaar. Pureer de doperwten in de Magimix en wrijf de mass door een fijne zeef. Breng de puree op smaak met peper en geraspte Parmezaanse kaas en monteer met de Ocal.
Stoof de tagliolini in de olijfolie onder voortdurend druppelsgewijs toevoegen van de barolowijn in een grote platte pan tot beetgaar. leg de taglioni op bakpapier naast en tegen elkaar en snijd er cirkels uit.
Spreid de doperwtenpuree in diepe borden gelijkmatig over de bodem uit. Verdeel in het midden de morieljes. Leg de papieren cirkel met tagliolini omgekeerd op het gerecht en verwijder voorzichtig het papier. Garneer met tahoen cress en enkele druppels Ocal olijfolie.
Stoof de doperwten in de |Ocal olijfolie met weinig bouillon gaar. Pureer de doperwten in de Magimix en wrijf de mass door een fijne zeef. Breng de puree op smaak met peper en geraspte Parmezaanse kaas en monteer met de Ocal.
Stoof de tagliolini in de olijfolie onder voortdurend druppelsgewijs toevoegen van de barolowijn in een grote platte pan tot beetgaar. leg de taglioni op bakpapier naast en tegen elkaar en snijd er cirkels uit.
Spreid de doperwtenpuree in diepe borden gelijkmatig over de bodem uit. Verdeel in het midden de morieljes. Leg de papieren cirkel met tagliolini omgekeerd op het gerecht en verwijder voorzichtig het papier. Garneer met tahoen cress en enkele druppels Ocal olijfolie.