Recept
« Terug naar recepten
Verse pruimen in een aluminiumfoliepakketje
PT45M
Verse pruimen in een aluminiumfoliepakketje
Een heerlijk verse pruimen in een aluminiumfoliepakketje recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
spar
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Verse pruimen in een aluminiumfoliepakketje te bereiden
Dit gerecht kan ook in de oven klaargemaakt worden (200C, ca. 10 minuten).
Dit gerecht maakt u op de barbecue als het vuur niet meer zo heet is.
Leg 4 grote stukken aluminiumfolie op het werkvlak.
Verdeel in het midden van de folie de pruimen, boter, honing, kaneelstokje en kruidnagel. Was de sinaasappel en schil met een dunschiller dunne plakken van de schil (zonder wit). Snijd deze vervolgens in zeer dunne reepjes. Pers het sap uit de sinaasappel en verdeel dit samen met de schilletjes over de vier pakketjes.
Vouw de pakketjes goed dicht en zet ze ca. 20 minuten op de niet te hete gril. Plaats de pakketjes, zodra ze beginnen op te zwellen, voorzichtig op de borden en maak ze open.
Schep er een bol pecannoten karamelijs in en bestrooi het gerecht tenslotte met de gehakte walnoten.
Serveer het gerecht zo heet mogelijk
Dit gerecht maakt u op de barbecue als het vuur niet meer zo heet is.
Leg 4 grote stukken aluminiumfolie op het werkvlak.
Verdeel in het midden van de folie de pruimen, boter, honing, kaneelstokje en kruidnagel. Was de sinaasappel en schil met een dunschiller dunne plakken van de schil (zonder wit). Snijd deze vervolgens in zeer dunne reepjes. Pers het sap uit de sinaasappel en verdeel dit samen met de schilletjes over de vier pakketjes.
Vouw de pakketjes goed dicht en zet ze ca. 20 minuten op de niet te hete gril. Plaats de pakketjes, zodra ze beginnen op te zwellen, voorzichtig op de borden en maak ze open.
Schep er een bol pecannoten karamelijs in en bestrooi het gerecht tenslotte met de gehakte walnoten.
Serveer het gerecht zo heet mogelijk