Recept
« Terug naar recepten
Verse tomatensoep
PT30M
Verse tomatensoep
Een heerlijke soep van verse, Hollandse tomaten!
Recept van:
Leo van der laken
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
zelf
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Verse tomatensoep te bereiden
Snipper de ui en de knoflook. Was en halveer de tomaten en was de kruiden voor het builtje. Fruit de ui en de knoflook in de olie en de boter. Doe hierbij de tomaat, het bouillonblokje en het kruidenbuiltje en het water.
Breng het geheel aan de kook en laat het daarna nog 20 min. zachtjes doorkoken met het deksel op de pan.
Haal het builtje uit de soep. Maal het met een staafmixer geheel fijn en doe het daarna door een zeef. Breng het weer even aan de kook en breng het op smaak met zout en peper. Serveren met een scheutje room en gesnipperde peterselie.
Breng het geheel aan de kook en laat het daarna nog 20 min. zachtjes doorkoken met het deksel op de pan.
Haal het builtje uit de soep. Maal het met een staafmixer geheel fijn en doe het daarna door een zeef. Breng het weer even aan de kook en breng het op smaak met zout en peper. Serveren met een scheutje room en gesnipperde peterselie.
Joost Dewaide zegt: