KookJij

Verwend kalkoenlapje

Een heerlijk verwend kalkoenlapje recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: 2 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Derbyke & Elmo
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Verwend kalkoenlapje te bereiden

Pijlen witloof halveren en de harde kern verwijderen voor degene die het niet graag lusten.
Bak deze in boter bestrooid met 3 eetlepels candysuiker en kruiden beetgaar aan.
De ajuin in ringen snijden.
De kalkoenlapjes goed kruiden leg er een halve pijl witloof op en een deel ajuinringen. Vouw dicht en prik vast.
Bak deze gaar in de pan van het witloof.
De andere pijlen witloof warm houden.
Het kleine pijtje witloof zeer fijn snijden evenzeer de rest van de ajuinringen.
Verwijder de zaadjes van de granaatappel.
Stoof deze 3 ingredienten in een beetje boter gaar aan evenzeer kruiden.
Voeg de uitgeperste appelsien toe en de koffielepel candysuiker. Laat even zachtjes sudderen.
Serveer zeer warm op bord met aardappelbolletjes
met witloof en rode ajuin. Deze te vinden op mijn receptenpagina.





Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)

Klik op foto om te vergroten.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

derbyke

derbyke zegt:
Dank je onze dagschotel van gisteren ;-)
Anna

Anna zegt:
Getsiederrie, wat ziet DAT er lekker uit, zeg! Een dikke 10 waard!;):D