Recept
« Terug naar recepten
Verwennerij van Val-Dieu
PT30M
Verwennerij van Val-Dieu
Een heerlijk verwennerij van val-dieu recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
5 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Kookclub
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Verwennerij van Val-Dieu te bereiden
Doe de port in een pannetje en voeg daar de laurierblaadjes, vanillestokjes, kruidnagels, sinaasappels (in 4 stukken snijden met schil(, kaneelstokjes en suiker toe.
Laat substantie een kwartier "trekken" op een kleine vlam.
Verdeel ieder kaasje in 4 gelijke stukken, ieder 2 hapjes.
Bebloem de kaasjes en klop de eieren.
Dompel de kaasjes in de eiermassa en paneer het vervolgens met amandelschaafsel.
Wel de pruimen in 5 min. in de gluhwijn.
Frituur de kaasjes goudbruin.
Prik de pruimen met de prikker op de kaasjes.
Vijgenbrood en gluhwijn voor serveren even verwarmen.
Garneren met een "streepje stroop"
Laat substantie een kwartier "trekken" op een kleine vlam.
Verdeel ieder kaasje in 4 gelijke stukken, ieder 2 hapjes.
Bebloem de kaasjes en klop de eieren.
Dompel de kaasjes in de eiermassa en paneer het vervolgens met amandelschaafsel.
Wel de pruimen in 5 min. in de gluhwijn.
Frituur de kaasjes goudbruin.
Prik de pruimen met de prikker op de kaasjes.
Vijgenbrood en gluhwijn voor serveren even verwarmen.
Garneren met een "streepje stroop"