Recept
« Terug naar recepten
Viergelukspasteitjes
PT40M
Viergelukspasteitjes
Een heerlijk viergelukspasteitjes recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
China
Keuken:
Oosterse
Bron:
aziatisch kookboek
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Viergelukspasteitjes te bereiden
Pasteitjes:
Doe meel en zout in een kom en voeg, goed roerend, het water toe. Laat het deeg 20-30 minuten afgedekt rusten en kneed het vervolgens 2-3 minuten. Verdeel het deeg in 30-35 gelijke stukken en rol elk stukje tot een cirkel van 6 centimeter diameter.
Vulling:
Meng vlees, paddestoelen, groente, suiker, soja, zout, peper, bieslook en ei door elkaar.
Meng er vervolgens olie en maïzena door.
Leg nu het deeglapje in de vlakke hand, doe de vulling in het midden, strijk de vulling langwerpig uit.
Bevochtig de randen met de bloempap, vouw ze tegen elkaar en knijp de randen goed dicht.
Stoom ze 20 minuten in en stoompan en serveer er chilisaus bij.
Doe meel en zout in een kom en voeg, goed roerend, het water toe. Laat het deeg 20-30 minuten afgedekt rusten en kneed het vervolgens 2-3 minuten. Verdeel het deeg in 30-35 gelijke stukken en rol elk stukje tot een cirkel van 6 centimeter diameter.
Vulling:
Meng vlees, paddestoelen, groente, suiker, soja, zout, peper, bieslook en ei door elkaar.
Meng er vervolgens olie en maïzena door.
Leg nu het deeglapje in de vlakke hand, doe de vulling in het midden, strijk de vulling langwerpig uit.
Bevochtig de randen met de bloempap, vouw ze tegen elkaar en knijp de randen goed dicht.
Stoom ze 20 minuten in en stoompan en serveer er chilisaus bij.