Recept
« Terug naar recepten
Vietnamees gekruide runderstoofpot
PT150M
Vietnamees gekruide runderstoofpot
Een heerlijk geurende stoofpot met een Vietnamese twist. Lekker met rijst
of mihoen en een salade of andere groente.
Ik heb dit recept uit een van mijn kookboeken gehaald maar ik heb er
uiteraard mijn eigen draai aan gegeven.
Lekker met een Vietnamese-salade.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
150 min
Personen:
5 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Vietnam
Keuken:
Oosterse
Bron:
Wereldse stoofpotjes
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Vietnamees gekruide runderstoofpot te bereiden
- Meng in een kom de sereh, ui, knoflook, rode peper, gember, vissaus, kaneel, kerrie, en vijfkruidenpoeder tot een marinade.
- Voeg de in blokjes gesneden vlees toe en schep het goed door elkaar. Laat dit 30 minuten, op kamertemperatuur, marineren.
- Verhit in een braadpan een scheut olie en roerbak hierin het vlees met marinade ongeveer 3 minuten.
- Doe de tomatenpuree erbij en bak dit 1 minuut mee, voeg de (hete) bouillon toe en breng het geheel aan de kook.
- Laat dit in ongeveer 2 uur zachtjes gaarstoven. Schep het vlees af en toe om en voeg indien nodig wat extra bouillon (of water) toe.
- Breng het gerecht op smaak met peper en zout (indien nodig) schep het in een schaal en strooi er de koriander overheen.
Mijn kookverhaal (Wilmie Willemse)
Lekker met rijst of mihoen en een frisse salade.