Recept
« Terug naar recepten
Vietnamese kipsalade
PT30M
Vietnamese kipsalade
Een heerlijk vietnamese kipsalade recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Salades
- > Hoofdgerechten - Gevogelte
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Vietnam
Keuken:
Oosterse
Bron:
zesta.be
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Vietnamese kipsalade te bereiden
Verwarm de oven voor op 220 °C. Zet een braadpan op een middelhoog vuur en laat ze heet worden.
Strijk ondertussen de kippenborst in met olijfolie en kruid met peper en zout. Leg de kip met de velkant naar beneden in de pan en laat 2 minuten dichtschroeien.
Keer om en laat nog een minuut dichtschroeien.
Leg de kip op een bakplaat en zet 8 à 10 minuten in de oven. Laat 20 minuten rusten.
Scheur de kip met je handen in dunne reepjes en doe ze in een grote kom. Voeg de overige ingrediënten toe en meng alles door elkaar.
Vietnamese dressing: Doe alle ingrediënten in een kommetje en roer tot de suiker opgelost is.