Recept
« Terug naar recepten
Vietnamese loempia met vleesvulling
PT30M
Vietnamese loempia met vleesvulling
Een heerlijk vietnamese loempia met vleesvulling recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jaap van den Oever
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Vietnam
Keuken:
Oosterse
Bron:
Recept van: Danny Jansen
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Vietnamese loempia met vleesvulling te bereiden
Snijd voor de vleesvulling de karbonade in fijne reepjes. Hak de lente ui en de rode peper in kleine ringen. Pel de knoflook en snijd fijn. Verhit een scheutje olie in een pan en bak de reepjes vlees kort aan. Voeg de lente-ui, peper en knoflook toe. Laat het vlees afkoelen en meng met de taugé, honing en breng op smaak met een druppel sesamolie, zout en peper.
Klop het eiwit los.
Rol de vulling in een loempiavel tot een loempia, besmeer de uiteindes met eiwit en vouw dicht. Frituur de loempia goudbruin. Serveer de loempia's met chilisaus.
Klop het eiwit los.
Rol de vulling in een loempiavel tot een loempia, besmeer de uiteindes met eiwit en vouw dicht. Frituur de loempia goudbruin. Serveer de loempia's met chilisaus.