Recept
« Terug naar recepten
Vietnamese springrolls
PT15M
Vietnamese springrolls
Een heerlijk vietnamese springrolls recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Sascha ten Brink
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
8 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Vietnam
Keuken:
Oosterse
Bron:
www.lekkeretenmaken.nl - Dhr. Achter
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Vietnamese springrolls te bereiden
Vulling:
Meng het citroengras met de knoflook, gemberwortel, basterddsuiker en vissaus.
Roer het vlees erdoor en laat het vlees ca. 30 minuten marineren.
Bak het vlees met marinade op hoog vuur totdat het vlees gaar is.
Week de noedels volgens de gebruiksaanwijzing.
Week de rijstvellen volgens de gebruiksaanwijzing in warm water tot ze zacht zijn.
Leg op elk rijstvel een blaadje sla en verdeel daarover wat geweekte noedels, wortelreepjes, vlees, sesamzaad, koriander- en muntblaadjes.
Vouw de zijkanten van de rijstvellen naar binnen en rol de rijstvellen op.
Steek er op het laatst nog wat korianderblaadjes tussen, zodat die mooi transparant door het rijstvel heen te zien zijn.
Bewaar de springrolls tot gebruik onder een vochtige doek, dan drogen ze niet uit.
Serveren met Nuoc Cham saus:
Doe alles in de hakmolen totdat de peper en knoflook zeer fijngehakt zijn.
Meng het citroengras met de knoflook, gemberwortel, basterddsuiker en vissaus.
Roer het vlees erdoor en laat het vlees ca. 30 minuten marineren.
Bak het vlees met marinade op hoog vuur totdat het vlees gaar is.
Week de noedels volgens de gebruiksaanwijzing.
Week de rijstvellen volgens de gebruiksaanwijzing in warm water tot ze zacht zijn.
Leg op elk rijstvel een blaadje sla en verdeel daarover wat geweekte noedels, wortelreepjes, vlees, sesamzaad, koriander- en muntblaadjes.
Vouw de zijkanten van de rijstvellen naar binnen en rol de rijstvellen op.
Steek er op het laatst nog wat korianderblaadjes tussen, zodat die mooi transparant door het rijstvel heen te zien zijn.
Bewaar de springrolls tot gebruik onder een vochtige doek, dan drogen ze niet uit.
Serveren met Nuoc Cham saus:
Doe alles in de hakmolen totdat de peper en knoflook zeer fijngehakt zijn.