Recept
« Terug naar recepten
vijfschaft
PT60M
vijfschaft
Een heerlijk vijfschaft recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
ben menting
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
7
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
allerhande
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe vijfschaft te bereiden
doe de bonen in de vergiet en spoel ze af met koud water en laat uitlekken
maak de wortel schoon en snij deze in grove plakken
schil de aardappelen en snij deze ook in grove plakken
snij intussen de spek in grove stukken
doe 300 ml water in de pan breng hierin de aardappelen, wortel, spek en uiringen aan de kook, voeg ongeveer 5 minuten voordat dit gaar is de bruine bonen toe.
bereid de rookworst volgens de verpakking en laat deze afkoelen en snij deze in plakken
schil de appels en snij deze in blokjes en voeg dit alles toe aan de rest voeg peper en zout toe, schep het door elkaar en laat nog ongeveer 10 minuten zachtjes mee koken.
roer vlak voor het opdienen de boter erdoor
eet smakelijk
maak de wortel schoon en snij deze in grove plakken
schil de aardappelen en snij deze ook in grove plakken
snij intussen de spek in grove stukken
doe 300 ml water in de pan breng hierin de aardappelen, wortel, spek en uiringen aan de kook, voeg ongeveer 5 minuten voordat dit gaar is de bruine bonen toe.
bereid de rookworst volgens de verpakking en laat deze afkoelen en snij deze in plakken
schil de appels en snij deze in blokjes en voeg dit alles toe aan de rest voeg peper en zout toe, schep het door elkaar en laat nog ongeveer 10 minuten zachtjes mee koken.
roer vlak voor het opdienen de boter erdoor
eet smakelijk
Mijn kookverhaal (ben menting)
wij hadden nog wat over en hebben dit de volgende dag opgegeten samen met hutspot dit smaakte goed
Anneke zegt: