Recept
« Terug naar recepten
Vijgenbrood
PT180M
Vijgenbrood
Een heerlijk vijgenbrood recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Bereiding
Hoe Vijgenbrood te bereiden
Los de gist op in het water. Smelt de boter en voeg de melk toe. Zeef het volkoren meel met het zout en de bruine suiker in een kom. Meng de vloeistoffen vervolgens met het gezeefde meel en kneed het geheel tot een vaste bal. Kneed daarna de vijgen door het deeg. Bedek de kom met een vochtige doek en laat het deeg een uur rijzen op een warme plek. Sla het deeg plat, kneed het goed en laat het nogmaals een uur rijzen.
Vorm een brood van het deeg en bak het in een voorverwarmde oven gedurende 35 minuten op 200 graden.
Vorm een brood van het deeg en bak het in een voorverwarmde oven gedurende 35 minuten op 200 graden.