Recept
« Terug naar recepten
Vijgenhapje
PT30M
Vijgenhapje
Een heerlijk vijgenhapje recept uit de balkan keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Griekenland
Keuken:
Balkan
Bron:
troskompas
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Vijgenhapje te bereiden
Snijd de vijgen kruislings in en druk het vruchtvlees naar boven. Snijd de plakjes rauwe ham in tweeën en omwikkel hiermee de verse vijgen. Vermeng de olijfolie, het sap van de limoen en de honing met elkaar en voeg deze samen met de fijngesneden bieslook en de takjes tijm. Voeg zout en peper toe. Lepel het mengsel over de vijgen met ham en zet deze 4 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden. Serveer 4 vijgen per persoon op een bordje.