KookJij

Vijgenhapje

Een heerlijk vijgenhapje recept uit de balkan keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Griekenland
Keuken: Balkan
Bron: troskompas
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Vijgenhapje te bereiden

Snijd de vijgen kruislings in en druk het vruchtvlees naar boven. Snijd de plakjes rauwe ham in tweeën en omwikkel hiermee de verse vijgen. Vermeng de olijfolie, het sap van de limoen en de honing met elkaar en voeg deze samen met de fijngesneden bieslook en de takjes tijm. Voeg zout en peper toe. Lepel het mengsel over de vijgen met ham en zet deze 4 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden. Serveer 4 vijgen per persoon op een bordje.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst