KookJij

Vinaigrette - dressing met geroosterde knoflook

Een heerlijk vinaigrette - dressing met geroosterde knoflook recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 50 min
Personen: 6 - 8 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Frankrijk
Keuken: Europese
Bron: Amerikaanse collega.
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Vinaigrette - dressing met geroosterde knoflook te bereiden

1). Snijd de koppen van de knoflookbollen er af. (zoals je een eitje "onthoofd").
2). Zet de bollen knoflook in de ovenschotel en begiet ze met de rijstolie en bedek ze voorts met het alu-folie.
3). Zet in de oven gedurende 25 - 30 minuten, haal de schotel vervolgens uit de oven en laat afkoelen.
4). Doe dan in de kom van de keukenblender:
-de geroosterde knoflook (je hoeft de bollen alleen maar uit te knijpen)
-de olie uit de ovenschotel
-de sherry azijn
-de mosterd
5). Draai hiervan een mooie gladde pasta.
6). Voeg bij draaiende motor de olijfolie toe en draai tot er mooie dressing is ontstaan.
7). Breng op smaak.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

Mooie dressing voor allerlei salades.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Niki

Niki zegt:
Lijkt mij zalig maar hoelang blijft het ong. goed? Ben maar in mijn 1-tje:p
deuxchapeaux

deuxchapeaux zegt:
Lilith, Ook ik vind dressings uitermate belangrijk en de smaakmaker bij uitstek voor allerlei salades. Vond het leuk te horen dat je hiermee content was.
Jan A.
lilith

lilith zegt:
Leuk! Ik ben altijd blij met echt goede dressing recepten... Ik kan aardig koken maar dressings! Daar ben ik zelf dus echt niet goed in. Bedankt Jan.