Recept
« Terug naar recepten
Vinaigrette - dressing met geroosterde knoflook
PT50M
Vinaigrette - dressing met geroosterde knoflook
Een heerlijk vinaigrette - dressing met geroosterde knoflook recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
50 min
Personen:
6 - 8 personen
Categorieën:
- > Sauzen & dressings - Koud
- > Sauzen & dressings - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
Amerikaanse collega.
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Vinaigrette - dressing met geroosterde knoflook te bereiden
1). Snijd de koppen van de knoflookbollen er af. (zoals je een eitje "onthoofd").
2). Zet de bollen knoflook in de ovenschotel en begiet ze met de rijstolie en bedek ze voorts met het alu-folie.
3). Zet in de oven gedurende 25 - 30 minuten, haal de schotel vervolgens uit de oven en laat afkoelen.
4). Doe dan in de kom van de keukenblender:
-de geroosterde knoflook (je hoeft de bollen alleen maar uit te knijpen)
-de olie uit de ovenschotel
-de sherry azijn
-de mosterd
5). Draai hiervan een mooie gladde pasta.
6). Voeg bij draaiende motor de olijfolie toe en draai tot er mooie dressing is ontstaan.
7). Breng op smaak.
2). Zet de bollen knoflook in de ovenschotel en begiet ze met de rijstolie en bedek ze voorts met het alu-folie.
3). Zet in de oven gedurende 25 - 30 minuten, haal de schotel vervolgens uit de oven en laat afkoelen.
4). Doe dan in de kom van de keukenblender:
-de geroosterde knoflook (je hoeft de bollen alleen maar uit te knijpen)
-de olie uit de ovenschotel
-de sherry azijn
-de mosterd
5). Draai hiervan een mooie gladde pasta.
6). Voeg bij draaiende motor de olijfolie toe en draai tot er mooie dressing is ontstaan.
7). Breng op smaak.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
Mooie dressing voor allerlei salades.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
deuxchapeaux zegt:
Jan A.
lilith zegt:
Niki zegt: