Verdeel de vis in 4 - 6 delen en leg dat op een voorverwarmd bord. Druppel er flink olie over en citroen en geef er schijfjes citroen bij.
Geef er krokante patat bij met mayonaise en een groene salade.
Recept
« Terug naar recepten
Vis in Zoutkorst uit de Oven
PT60M
Vis in Zoutkorst uit de Oven
Een heerlijk vis in zoutkorst uit de oven recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Familie
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Vis in Zoutkorst uit de Oven te bereiden
1).Vis goed drogen en buikholte met peper en zout bestrooien.
2).Doe een paar schijfjes citroen in de buikholte.
3).Bedek de braadslede met een stuk alu-folie en leg daarop een laag zout dat ietsje groter is dan de vis.
4).Leg daarop de vis en bedek de vis dan ruim met zout.
5).Schuif dan in de oven (in het midden) en reken 15 minuten voor elke pond vis. Hier dus 45 minuten.
6).Haal vis uit de oven, breek de zoutkorst en ontdoe de vis van z'n vel en aanhangend zout.
2).Doe een paar schijfjes citroen in de buikholte.
3).Bedek de braadslede met een stuk alu-folie en leg daarop een laag zout dat ietsje groter is dan de vis.
4).Leg daarop de vis en bedek de vis dan ruim met zout.
5).Schuif dan in de oven (in het midden) en reken 15 minuten voor elke pond vis. Hier dus 45 minuten.
6).Haal vis uit de oven, breek de zoutkorst en ontdoe de vis van z'n vel en aanhangend zout.