Recept
« Terug naar recepten
Zeewolffilet uit de oven
PT10M
Zeewolffilet uit de oven
Zeewolf is wit en stevig van structuur. Niet te vergelijken met kabeljauw. In dit recept wordt de zeewolffilet even aangebraden en daarna gegaard in de oven.
Recept van:
Petra Wiggers
Bereidingstijd:
10 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
177 kCal energie
0,67 Gram eiwit
17 Gram vet
4 Gram koolhydraten
0,67 Gram eiwit
17 Gram vet
4 Gram koolhydraten
Waardering:
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
boek Visrecepten
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Zeewolffilet uit de oven te bereiden
- Verwarm de oven voor op 130 graden hete-lucht.
- Was de vis en dep goed droog. Kruid de vis met peper en zout.
- Verhit de olie in de koekenpan. Bak hierin de visfilet op hoge warmtebron snel aan beide kanten bruin.
- Leg de vis in een ovenschaal. Leg het takje rozemarijn, de schijfjes citroen en de in plakjes gesneden knoflook op de vis.
- Verdeel de boter over de vis.
- Zet de vis plm. 10 tot 12 minuten in het midden van de voorverwarmde oven. Giet na 5 minuten wat van het braadvet over de vis. Heb je dikke stukken vis laat de zeewolf dan wat langer in de oven.
- N.B.Je moet de vis met een vork wat uit elkaar kunnen halen, dan is de zeewolf gaar.
Mijn kookverhaal (Petra Wiggers)
Lekker met gebakken aardappeltjes met rozemarijn en een salade.