Een lekker gerechtje gegeten in een restaurant en ik heb geprobeerd om de smaken en de geur van de lekkere saus te ontcijferen.
Het komt zeer goed in de buurt al is het natuurlijk niet 100 % gelijk maar toch zeer goed alternatief ;-)
Recept
« Terug naar recepten
Vis naar keuze in roomsausje met Pernod
PT20M
Vis naar keuze in roomsausje met Pernod
Een heerlijk vis naar keuze in roomsausje met pernod recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Pieter Vandierendonck
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
waarneming van geur en smaak in restaurant
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Vis naar keuze in roomsausje met Pernod te bereiden
- Champignons in kleine blokjes snijden.
- Look persen of heel kleine blokjes snijden.
- Sjalotje versnipperen.
- Indien gebruik van scampis:
+ Scampi pellen en darmkanaal verwijderen.
- Scampi afkruiden. (persoonlijk: Ik kruid altijd met beetje paprikapoeder en cayennepeper in plaats van peper en zout)
- Olijfolie mooi warm laten worden en scampis toevoegen en 1 minuutje aan elke kant bakken.
-Scampi uithalen en apart houden.
- Nu een klontje boter toevoegen aan de pan om de champignonblokjes lichtbruin te kleuren.
-Daarna pan van het vuur, Pernod toevoegen, en flamberen.
- Nog even laten inkoken en dan de room toevoegen (15 cl voor een sterker smakende saus, 20/25 cl voor een eerder geparfumeerde roomsmaak).
- Even laten inkoken zodat de room kan binden.
- De scampis in de saus doen alsook de verse garnaaltjes.
-Nog even laten doorwarmen (NIET KOKEN!! anders worden de scampis en de garnalen taai).
SMAKELIJK!
- Look persen of heel kleine blokjes snijden.
- Sjalotje versnipperen.
- Indien gebruik van scampis:
+ Scampi pellen en darmkanaal verwijderen.
- Scampi afkruiden. (persoonlijk: Ik kruid altijd met beetje paprikapoeder en cayennepeper in plaats van peper en zout)
- Olijfolie mooi warm laten worden en scampis toevoegen en 1 minuutje aan elke kant bakken.
-Scampi uithalen en apart houden.
- Nu een klontje boter toevoegen aan de pan om de champignonblokjes lichtbruin te kleuren.
-Daarna pan van het vuur, Pernod toevoegen, en flamberen.
- Nog even laten inkoken en dan de room toevoegen (15 cl voor een sterker smakende saus, 20/25 cl voor een eerder geparfumeerde roomsmaak).
- Even laten inkoken zodat de room kan binden.
- De scampis in de saus doen alsook de verse garnaaltjes.
-Nog even laten doorwarmen (NIET KOKEN!! anders worden de scampis en de garnalen taai).
SMAKELIJK!
Yvonne zegt: