Recept
« Terug naar recepten
Visballetjes voor in de soep
PT30M
Visballetjes voor in de soep
Een heerlijk visballetjes voor in de soep recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
nvt personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
friese recepten
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Visballetjes voor in de soep te bereiden
Fruit het fijngehakte sjalotje in de boter.
Haal het van het vuur en roer er het verkruimelde wittebrood, de melk, de eierdooiers en het geklopte eiwit doorheen.
Schep het mengsel in een koude schaal en laat het afkoelen.
Maal de vis en het spek heel fijn.
Voeg naar smaak zout toe.
Meng nu alles door elkaar en voeg foelie, witte peper, en de gehakte peterselie erdoor, en eventueel nog meer zout.
Draai er balletjes van.
Kook de balletjes ongeveer 5 minuten in de bouillon tot ze gaar zijn.
Haal het van het vuur en roer er het verkruimelde wittebrood, de melk, de eierdooiers en het geklopte eiwit doorheen.
Schep het mengsel in een koude schaal en laat het afkoelen.
Maal de vis en het spek heel fijn.
Voeg naar smaak zout toe.
Meng nu alles door elkaar en voeg foelie, witte peper, en de gehakte peterselie erdoor, en eventueel nog meer zout.
Draai er balletjes van.
Kook de balletjes ongeveer 5 minuten in de bouillon tot ze gaar zijn.