Recept
« Terug naar recepten
Visburgers
PT40M
Visburgers
Een heerlijk visburgers recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
allerhande
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Visburgers te bereiden
Pureer de stukken kabeljauwfilet in de keukenmachine.Voeg 1 ei,2 theelepels zout en de wortel toe.Breng op smaak met zout en peper.Klop in een diep bord het andere ei los.Vorm met vochtige handen 4 burgers van het vismengsel.haal de burgers eerst door het losgeklopt ei en wentel ze daarna door het paneermeel.Druk het paneermeel goed aan.Snijd de aardappels in stukken en kook ze in een bodempje water met zout met de deksel op de pan in 20 minuten gaar.Verhit 3 eetlepels olie in een koekenpan en bak de visburgers op middelhoog vuur in 5 minuten per kant goudbruin en gaar.Verhit de rest van de olie in een wok en roerbak de kool in 4 minuten beetgaar.Schep de chilisaus door de kool.Breng op smaak met zout.serveer de burgers met de hete kool en de gekookte aardappels.