Recept
« Terug naar recepten
Visclafoutis
PT60M
Visclafoutis
Een heerlijk visclafoutis recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Onbekend
Bron:
nederlandse visbureau
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Visclafoutis te bereiden
Verwarm de oven voor op 175°C. Schep de blokjes vis om met het citroensap, zout, peper en kerriepoeder en laat ze 5 minuten staan. Klop in een kom de eieren, parmezaanse kaas, een snufje zout en bloem met de handmixer door elkaar. Klop de olijfolie, crème fraîche en melk erdoor. Roer de dille en prei erdoor. Vet een lage taartvorm van ca 24-26 cm in en schenk het beslag erin. Leg de stukjes vis erin en bak de clafoutis in de oven in 45 minuten goudbruin en gaar. Recept uit ‘Vis-2’ van het Nederlands Visbureau.
Variaties
Een clafoutis is een Franse taart, die zowel hartig als zoet kan zijn. Geef de visclafoutis eens een mediterrane uitstraling en vervang het kerriepoeder door wat chilipoeder en gedroogde Provençaalse of Italiaanse kruiden.
Variaties
Een clafoutis is een Franse taart, die zowel hartig als zoet kan zijn. Geef de visclafoutis eens een mediterrane uitstraling en vervang het kerriepoeder door wat chilipoeder en gedroogde Provençaalse of Italiaanse kruiden.