KookJij

Visclafoutis

Een heerlijk visclafoutis recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 6 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Onbekend
Bron: nederlandse visbureau
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Visclafoutis te bereiden

Verwarm de oven voor op 175°C. Schep de blokjes vis om met het citroensap, zout, peper en kerriepoeder en laat ze 5 minuten staan. Klop in een kom de eieren, parmezaanse kaas, een snufje zout en bloem met de handmixer door elkaar. Klop de olijfolie, crème fraîche en melk erdoor. Roer de dille en prei erdoor. Vet een lage taartvorm van ca 24-26 cm in en schenk het beslag erin. Leg de stukjes vis erin en bak de clafoutis in de oven in 45 minuten goudbruin en gaar. Recept uit ‘Vis-2’ van het Nederlands Visbureau.

Variaties
Een clafoutis is een Franse taart, die zowel hartig als zoet kan zijn. Geef de visclafoutis eens een mediterrane uitstraling en vervang het kerriepoeder door wat chilipoeder en gedroogde Provençaalse of Italiaanse kruiden.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst