KookJij

Viscurry uit Goa

Het is niet eenvoudig om een goede sluitende definitie te geven van een curry. Over het algemeen gesproken komt een curry uit India en wordt daarmee bedoeld elke kruidenmix uit India. Een curry hoeft niet per sé gemaakt te zijn met kerrie. Er zijn in wezen net zo veel curries als er huishoudens zijn.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > BBQ & Grillen - Sauzen
  2. > Soepen - met Vis
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: India
Keuken: Oosterse
Bron: Familie
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Viscurry uit Goa te bereiden

  1. Verhit de olie in de pan en doe daarbij het mosterdzaad en roer tot ze openspringen. Doe dan de kerrieblaadjes er bij.
  2. Vervolgens de gesnipperde ui aanfruiten tot die zacht en doorschijnend wordt. Dan de knodlook er bij en even goed doorroeren.
  3. Dan gaan er bij de ketumbar, de lomboks, de kunyit en dat wordt nog eens al roerend een minuut of 2 gebakken. Dan de kokosmelk erbij en de Nam Pla. Dat geheel wordt dan tegen het kookpunt gehouden gedurende een 5 tal minuten.
  4. Dan de vis er in en de garnalen. Weer tegen de kook houden en na max. 8 minuten is het klaar.
  5. Breng op smaak met de lime zeste en het limoensam en erveer het als soep. Geef er een partje limoen bij.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

Wanneer je de soep maar lang genoeg tegen de kook houdt en flink roert zal het na een uur behoorlijk veel vocht zijn kwijt geraakt en als saus kunnen fungeren.
Geef er een droge witte wijn bij of hete jasmijn thee.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst